• Valt vani AS
Payment with Visa Payment with Vipps
Rask levering / Sikre betalinger / Enkle returerValt vani AS drives av to gode barndomsvenninner, Gry Strand Festervoll og Anne-Line Bjerknes, som har interesser som utfyller hverandre veldig godt. Det begynte med at Anne-Line startet som birøkter i 2009. Da hadde hun selv en Ph.D grad innenfor økosystemtjenester og forsket på blomster og bier bokstavelig talt. Etter noen år satt hun igjen med mye bivoks, som hun lurte på hva hun kunne bruke til. Da en venninne fikk alvorlig svangerskapskløe, og erfarte at selv med reseptbelagt behandling var hun plaget av kløe, ønsket Anne-Line å prøve ut noe av det hun hadde lest: Anne-Line startet sin første produksjon av hudpleieprodukt basert på bivoks.  

Hennes venninne syntes kremen lindret svangerskapskløen hun var plaget av. Senere fikk et av Anne-Lines barn plager med eksem/tørr hud, og hun ønsket å lage et hudpleieprodukt som lindret og som hun var trygg på hva inneholdt. Dermed var hun i gang med en liten produksjon som hun solgte til stadig flere nysgjerrige venner og bekjente. Gry ble selv veldig glad i denne kremen, og brukte den både til seg selv og til tørre barnehender og barnekinn. Kremen var den eneste barna ikke syntes sved og som ga god fuktighet til f.eks tørre “votte-hender”: Krukken ble med over alt.Gry og Anne-Line ble enige om at denne kremen var så god at den burde komme flere til gode, og at det var flere andre produkter vi også ønsket å lage. Gry sin faglige kompetanse som farmasøyt og Anne-Lines kompetanse som botaniker og økolog var en god kombinasjon for å lage kosmetiske produkter som med naturlige råvarer, som også følger standard regler for å sikre kvalitet og produsere gode kvalitetsprodukter som alle har råd til. Utgangspunktet skal være naturlige råvarer spesielt ingredienser som har vært brukt i hudpleie gjennom historien. Produktene skal også kun inneholde det som er nødvendig, og vi ønsker å ha fokus på bærekraft i alle ledd. Dermed var vi i gang, med en felles hobby: Vi kalte firmaet vårt Valt vani: Navet er sammensatt av to norrøne ord som på norsk betyr alltid/fast vane. Vi gleder oss til å jobbe videre sammen om dette.Produktene våre: Mange hudpleieprodukter man kjøper i dag inneholder mest vann og er ofte veldig kostbare. Det betyr at mange betaler veldig mye for vann. Visste du at rekkefølgen i ingredienslisten på kosmetiske produkter må angis fra de som er brukt i størst til lavest mengde? Hvor mange at de produktene du bruker inneholder mest vann? Hvor ofte står de eksklusive ingrediensene de reklamerer med å inneholde nederst på ingredienslista? Hva skjer med egenskapen til produktene om man setter vann lenger ned på innholdslisten, altså bruker det i mindre mengder? Bivoks har igjennom historien og i mange kulturer vært brukt i hudpleie. Det er en naturlig og kostbar ressurs i kosmetikken, og mange velger å ikke bruke den fordi den gir lavere fortjeneste. Etter å ha lest oss opp på bivoksen sine egenskaper har vi fått troen på at dette er en ingrediens som er spesielt verdifull for å holde på hudens fuktighet og er en god basis for et hudpleieprodukt.

Hudbalsam: Vår hudbalsam inneholder både mer planteolje og bivoks enn vann. Dette gir en konsistens som er ulik det man forventer av en krem, den kan virke fetere, men trekker godt inn i huden. Vi kaller det en hudbalsam for å fremheve at dette er noe annet enn en vanlig hudkrem. Vi håper du synes denne hudbalsamen gir det lille ekstra. Hudbalsamen inneholder i tillegg til bivoks druekjerneolje, bivoks, destillert vann, mandelolje, aprikoskjerneolje, nypefrøolje, jojoba, ringblomstolje. For å forhindre oksidering bruker vi fargede glasskrukker og kremen er tilsatt antioksidantene A-, E-vitamin.  Parfyme: Eteriske oljer av frankincense og rosmarin. Det er lovpålagt å konservere hudpleieprodukter som inneholder vann, og etter å ha vurdert egenskaper til de ulike konserveringsmidler har vi bestemt oss for å bruke benzylalkohol i minste lovpålagte mengde. Ingrediensene er utvalgt med tanke på kvalitet og egnethet for bruk på hud. Balsamen er drøy, og kan brukes i ansikt, på kropp, av voksne og barn. Det er kun denne balsamen du trenger å ta med på ferie, foruten solkrem. Da den inneholder lite vann fungerer den også godt som kuldekrem. 
Ansiktsolje/serum: De siste årene har også ansiktsoljer/serum til ansikt blitt populært, og da vi skulle lage et nytt produkt bestemte vi oss for å lage et serum av en god blanding av pleiende og nærende planteoljer. Vi har foreløpig ikke klart å få til en god formulering som inneholder bivoks så i serumet vi produserer nå er det kun planteoljer. 

Serumet er en blanding av kaldpresset økologisk olje fra aprikoskjerner, ringblomst, jojoba, mandel, nypefrø og druekjerner. For å forhindre oksidering bruker vi fargede glassflasker og oljen er tilsatt antioksidantene A-, E-vitamin og et rosmarinekstrakt. Om du har bestilt med parfyme har vi tilsatt en eterisk olje av rosmarin. Oljene er tilsatt antioksidant for å forhindre oksidering, men inneholder ikke konserveringsmiddel da de ikke inneholder vann. Oljene er utvalgt med tanke på kvalitet og egnethet for bruk i ansikt og passer alle hudtyper og aldere. De skal gi god fuktighet og trekke godt inn i huden. Bruk 2-4 dråper i ansiktet morgen og kveld. Avhengig av hudens behov for fuktighet brukes oljen i tillegg til eller istedenfor ansiktskrem. Noen liker også at ansiktet har noe vann på seg når oljen påsmøres.