• Valt vani AS
Payment with Visa Payment with Vipps
Rask levering / Sikre betalinger / Enkle returer

Nypefrøolje , også kalt nyperoseolje, er en økologisk vegetabilsk olje kaldpresset av kjerner fra økologisk nyperose (Rosa canina). Oljen består av ca 80 % essensielle fettsyrer. Utover det inneholder oljen A-og E-vitamin og betakaroten. Økologisk nypefrøolje har et høyt innhold av den essensielle omega-3 fettsyren alfa-linolensyre og omega-6 fettsyren linolsyre og bidrar med en flott oransjefarge til ansiktsoljen. Mandelolje (søt mandel),  er presset av skallfrie mandler og filtert. Oljen har et høyt innhold av oljesyre (omega-9) og ca. 23% av omega-6 fettsyren linolsyre.   Mandeloljen er en halvfet olje, som absorberes middels hurtig av huden. 

INCI: Prunus amygdalus dulcis

Ringblomstolje er av ringblomsturt uttrekt i mandelolje.  Skal virkeregenererende og helende og lindrende ved solforbrenning. Bidrar til oransjefargen i ansiktsoljen. 

INCI:Prunus amygdalusdulcis+Calendula officinalis 

Castorolje, kalles også Ricinusolje. oljen kommer fra planten Ricinus communis som er i Vortemelkfamilien (Euphorbiaceae). Oljen består av antiinflammatoriske phytosteroler. og har egenskaper- som virker utglattende, idet den øker hudens fuktnivå. Fet olje, som absorberes langsomt av huden. Denne oljen bruker vi i produktene som er for tørr hud.

INCI: Ricinus communis OilJojobaolje er en flytende voks, kaldpresset av økologiske jojobanøtter. Oljen består primært av stabile umettede omega-9 fettsyrer, og er derfor meget holdbar. 

Jojoba inneholder naturlig solbeskyttelse og er også beskrevet som talg-regulerende. Velegnet til sensitiv og normal-tørr hud. Jojoba er en halvfet olje som absorberes middels hurtig av huden. 

INCI: Simmondsia chinensisAprikoskjerneolje er kaldpresset, filtrert olje fra aprikoskjerner.  Den har et høyt innhold av omega-3 og -6 fettsyrer, linolsyre og vitamin E.

INCI: Prunus armeniaca

Druekjerneolje fra røde druer. Vindruene brukes hovedsakelig til vinframstilling, og kjernene blir et restprodukt fra tilvirkningen. Kjernene vaskes og tørkes før man framstiller oljen. Kjernene inneholder 5-20 % olje. 

Druekjerneolje er en tørr olje, rik på antioksidanter som også inneholder stoffer som naturlig beskytter mot UV-stråler. 

INCI: Vitis vinifera  


A-vitamin, vi bruker Retinylpalmitate. Det er en ester som er en stabil form av A-vitamin som virker hudpleiende. Velegnet til alle hudtyper, men spesielt god til moden og uren hud. 

I forskningen er det kun A-vitaminsyre (tretinoin) som er dokumentert å virke kollagenoppbyggende. Dette er et reseptbelagt stoff og ikke tillatt  å tilsette i kosmetikk. Man leser ofte om andre virkestoffer i reklamer, men de er ikke påvist å ha lik effekt som på linje med A-vitaminsyre. Når man tilsetter A-vitamin i kosmetikk, gjør man enten det med alkoholformen Retinol eller en A-vitamin ester Retinyl. Retinol og Retinyl kan omdannestil A-vitaminsyre av hudens egne enzymsystemer, og dermed virke kollagenoppbyggende. Retinol kan skape irritasjonefor mange, vi har derfor valgt å bruke Retinyl i våre produkter. 

INCI: Prunus armeniaca Kernel Oil, Retinyl palmitate, Tocopherol, Arachis hypogaea OilE-vitamin er en antioksidant som beskytter mot harskning. Antioksidanter brukes for å forhindre at det dannes frie radikaler når oljene brytes ned. Velegnet til alle hudtyper. E-vitamin er et naturlig fettoppløselig vitamin utvunnet av vegetabilske oljefrø, primært soya. 

INCI: d-alpha tocopherol.
Bivoks produseres av bier. Med en gang er den helt hvit, men blir raskt gul fordi biene drar inn pollen. Innholdet i bivoksen kan variere avhengig av hvor den kommer fra geografisk, men generelt inneholder den ulike syrer, estere og alkoholer. Generelt er bivoks kjent for å bevare fuktighet.  Det er ikke uten grunn av den har blitt brukt till mummifisering. Derfor er den også en svært egnet produkt i kosmetikk som brukes for å holde hud fuktig.

INCI: Cera alba